MIMIKRY DRES

Módní trendy se formují v centrech, jako jsou Milán a Paříž. Zde vznikají světoznámé kolekce módních návrhářů. Média z těchto kolekcí vybírají ty nejvytříbenější kousky, které následně prezentují celému světu, a módnímu průmyslu tím poskytují inspiraci při tvorbě nových sezónních kolekcí. V České republice jsou v tištěné i interaktivní podobě módní média zastoupena časopisy Elle a Vogue. Podívejme se na favorita příští módní sezóny.

Tím je oblečení pod přiléhavým názvem „mimikry dres“. Návrháři se inspirovali v přírodě, konkrétně v podvodní říši. Sépie a chobotnice dokážou měnit svoje maskování průběžně podle toho, jak se mění jejich okolí. Pro toho, kdo jim usiluje o život, jsou prakticky neviditelní. Tuto vlastnost vložili módní návrháři do kolekce „mimikry dres“.

Kdo se oblékne do mimésický šatů, splyne s okolím. Při chůzi, kdy se okolí mění, mění se i šaty. Přejdeme-li tedy z makového pole na kukuřičný lán a pak na pampeliškovou louku, jsme postupně mákem, kukuřicí a pampeliškou. Na silnici jsme pochopitelně asfaltem a na chodníku mozaikovou dlažbou.

V časopisech Elle a Vogue je představena specifická kolekce pro české podmínky. Najdeme zde verze „pšenice“, „řepka“, „brambory“ či „jetel“. Půjdeme-li polem a nad hlavou nám přelétne kulometný dron, nemusíme se schovávat. Jako bonus si s kolekcí odneseme také atomový oblek. S ním můžeme procházku zakončit v lese, plném hřibů.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.