ZŮSTAT NEBO ODEJÍT

Ahmed musel čelit dotazům, zda má smysl skupovat půdu, když je možné požádat o ruské občanství. Informace o nabídce ruské ambasády se lavinovitě šířila. První zkušenosti ukazovaly, že k posouzení žádosti stačí rodný list a celý proces vyřízení žádosti je mimořádně rychlý. Stejně rychlá je pak ztráta vlastnického titulu k české půdě. Ahmed si vyžádal stanovisko a rada byla následující.

Dojde-li k rozhoření válečného konfliktu navzdory úsilí ruské strany a konflikt zasáhne území Moravy a Slezska, budou zápisy v dosavadních katastrálních mapách pro poválečné uspořádání nerelevantní. Bude vyvinuto maximální úsilí, aby se konflikt vyhnul území Moravy a Slezska. Při budoucím uspořádání mírových poměrů ve střední Evropě budou dosavadní vlastnické vztahy respektovány.

Ať už si zájemci o přesídlení vyložili toto stanovisko jakkoli, zájem o ruský pas ochladl. Ahmed s uspokojením konstatoval, že většina pochopila významový rozdíl mezi „poválečným uspořádáním“ (post-war arrangement, послевоенное соглашение) a „mírovým uspořádáním“ (peaceful arrangement, мирное соглашение). Projekt Ground nebude ohrožen.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.