ČEKÁNÍ NA MULTIKÁRU

Na otázku o potenciální schopnosti kyjevského režimu zasáhnout hluboké ruské území západními zbraněmi dlouhého doletu ruský prezident namítnul, že se nejedná o schopnost kyjevského režimu, nýbrž schopnost NATO, a řekl:
„Если это решение будет принято, это будет означать не что иное, как прямое участие стран НАТО, Соединённых Штатов, европейских стран в войне на Украине. Это их прямое участие, и это уже, конечно, существенным образом меняет саму суть, саму природу конфликта.
Это будет означать, что страны НАТО, США, европейские страны воюют с Россией. А если это так, то, имея в виду изменение самой сути этого конфликта, мы будем принимать соответствующие решения, исходя из тех угроз, которые нам будут создаваться.“
(V.Putin, 12.9.2024)

Obratem reagoval poradce Bílého domu:
„There’s no change to our view on the provision of long-range strike capabilities for Ukraine to use inside of Russia.“
(John Kirby, 13.9.2024)

Obratem reagoval britský premiér:
„We don’t seek any conflict with Russia. That’s not our intention in the slightest.“
(Keir Starmer, 13.9.2024)

S předtuchou reagoval náčelník generálního štábu:
„Situace v Kurské oblasti ukázala některým západním lídrům, že by se neměli bát eskalace a červených linií, protože Rusové pořád haraší jadernými zbraněmi, ale když tam Ukrajinci vpadli a zabrali jim celý okres, tak se nic nestalo.“
(Karel Řehka, 8.9.2024)

Z toho nelze jinak, než usoudit, že náš náčelník má v garáži tlusťocha už sešroubovaného a jen čeká na multikáru, až ho vyveze na odpalovací verandu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.