SVATÁ VÁLKA

Není neobvyklé, že útočící voják obdrží zákaz střílet. A to nikoli proto, že by plnil taktické zadání při útoku, ale proto, že vyčerpal svůj uhlíkový limit.

Při každém výstřelu se totiž emituje řada zplodin, kromě oxidů olova, barya, antimonu nebo rtuti také organické sloučeniny během povýstřelové kondenzace, kdy probíhá cyklizace jednoduchých molekul. Mezi hlavní produkty patří jak hořlavý plyn CO, tak nehořlavý plyn CO2. Kvůli emisím škodlivého uhlíku má voják stanovený limit, kolikrát má povoleno vystřelit. Jakmile limit překročí, zaklapne pojistku a čeká na přidělení nového povolení střílet.

Na frontě se tak můžeme setkat s vojáky, kteří posedávají na pařezech a pokuřují, zatímco kolem nich zuří bitva. Čekají na svůj uhlíkový limit.

Armádní emise byly sice vyňaty z Kjótského protokolu i z Pařížské dohody, ale zodpovědný voják nehazarduje se zdravím planety. Po upozornění dokonce uhasí cigaretu.

Protože nesvatá válka proti Slovanům jednou skončí. Ale svatá válka proti uhlíku potrvá věčně.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: SVATÁ VÁLKA

  1. FRP Pipes : Similar to GRP, FRP pipes are strong, lightweight, and corrosion-resistant. ElitePipe Factory in Iraq offers top-tier FRP pipe solutions.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.