FURCAVIRUS

Kvůli covidové době se nám oslabila imunita. Ovšem nikoli všem. Existuje tu početná skupina spoluobčanů, jimž se imunita posílila. Jedná se o vládní politiky.

Když si připomeneme, jaké, z dnešního pohledu banální skandály ochromily někdejší politiky, musíme připustit, že současní politici jsou vůči skandálům imunní. Je to způsobeno tím, že jejich imunitní systém během covidové doby posílil. To, co kdysi skolilo dvoumetrového udělaného chlapa, dnes neskolí ani křehkou dívenku. Není to tím, že by se nám proměňovaly morální hodnoty a snižoval se práh pro sebeúctu, nýbrž tím, že novým politikům se prostě zlepšil imunitní systém – jen tak nějaký vir či bakterie je nerozhodí.

Projděme si nejčastější nákazy. Patří sem vir pravdomluvnosti (veritasvirus), vir čestnosti (honorvirus), vir odvahy (audaxvirus), bakterie skromnosti (modestusbacteria), bakterie poctivosti (honestasbacteria) či bakterie tolerance (tolerantiabacteria). Napadnou-li tito nepřátelé politika, obvykle ulehne v horečkách, takže není schopen dojít ani na tiskovou konferenci, natož na toaletu. V minulosti jsme vídali takové smutné případy. Asi prvním napadeným porevolučním politikem byl Tomáš Hradílek, ministr vnitra v Pithartově vládě; útok bacilů směřoval na jeho žaludek, na což neměl žaludek. Hodně medializovaným byl případ Martina Kocourka nebo Heleny Třeštíkové. Z dnešního pohledu vnímáme jejich jednání jako poněkud exotické, přehnaně reagující na viry či bakterie.

Dnes jsou viry a bakterie bezmocné. Kromě jedné čeledi: furcavirus (vir vidlí).

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: FURCAVIRUS

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.