TANKY NA NÁVSI

Na nevinnou otázku na schopnost Američanů držet s Němci krok šéf německé zbrojovky KNDS Deutschland (dříve Krauss-Maffei) odpověděl:
„Wir haben im Panzerbau traditionell sehr gute Ingenieure. Da sind wir anderen Ländern deutlich überlegen. Glauben Sie mir, ich habe in den USA gelebt. Eine Qualität wie in Deutschland finden Sie da nicht. Aber andere holen auf, vor allem Wettbewerber in Fernost. Und wir haben in Deutschland nur noch einen Bestand von rund 300 einsatzbereiten Kampfpanzern. Daher sage ich oft: Augsburg können wir damit noch verteidigen, München und Berlin dagegen nicht mehr.“
(Frank Haun, 14.6.2024)

Šéf výrobce tanků Leopard nám sděluje, že s asi 300 operačními bojovými tanky je Německo schopno ubránit ještě Augsburg (rodné město zakladatele firmy George Krausse), ale nikoli Mnichov a Berlín. Česká republika má k dispozici 77 tanků a sledujme vyjádření odpovědných osob.

Odpovědná osoba 1 (Černochová, narozená v Praze):
V Česku nám zbývá jen asi 77 operačních bojových tanků. Proto často říkám: S tímhle ještě ubráníme Prahu, ale zbytek republiky už ubránit nelze.

Odpovědná osoba 2 (Fiala, narozený v Brně):
V Česku nám zbývá jen asi 77 operačních bojových tanků. Proto často říkám: S tímhle ještě ubráníme Brno, ale Prahu už ubránit nelze.

Odpovědná osoba 3 (Pavel, narozený v Plané u Mariánských lázní):
V Česku nám zbývá jen asi 77 operačních bojových tanků. Proto často říkám: S tímhle ještě ubráníme Planou u Mariánských lázní, ale Brno a Prahu už ubránit nelze.

Osoba 4, narozená v Horní Dolní, by si měla na náves zaparkovat alespoň jeden tank.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.