KLEPETA

Pod dokumentem s názvem „Joint Letter from the undersigned Ministers on new solutions to address irregular migration to Europe“ je osobně podepsán ministr vnitra Vít Rakušan. Zřejmě proto, že s textem Společného dopisu souhlasí. Souhlasí také s tím, že:
„possible place of safety arrangements and transit mechanisms inspired by the existing Emergency Transit Mechanisms could be explored, which would be aimed at detecting, intercepting, or in cases of distress, rescuing migrants on the high seas and bringing them to a predetermined place of safety in a partner country outside the EU“.
(Joint Letter, 15.5.2024)

Pozitivně na ministrem podepsaná slova zareagoval obchodní ředitel společnosti Klepeta s.r.o. Firma se aktivně hlásí o spolupráci na prozkoumání, jak odhalovat a zachycovat migranty na volném moři a přivádět je na předem určené bezpečné místo v partnerské zemí mimo EU. Už nyní je firmě jasné, že úkol je to složitý, ale zvládnutelný. Má připraven třístupňový postup jak dosáhnout cíle.

První stupeň
Firma Klepeta s.r.o. zpracuje informační leták ve všech jazycích a nářečích subsaharské Afriky, ve kterém zdvořile poprosí migranta o přestup na zpáteční loď.
Druhý stupeň
Firma Klepeta s.r.o. dodá a nasadí pouta všem migrantům, kteří nepřestoupí na zpáteční loď.
Třetí stupeň
Firma Klepeta s.r.o. sundá pouta všem migrantům až na předem určeném bezpečném místě v partnerské zemí mimo EU.

Nyní netrpělivě čekáme na to, zda ministr vnitra na nabídku společnosti Klepeta s.r.o. přistoupí, či zda přijde s vlastním fungujícím řešením.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.