ŽIVOTNÍ JISTOTA

V devadesátých letech jsme měli stranu Důchodci za životní jistoty. Pokud by přežila důchod, strana by se dnes jmenovala pravděpodobně Senioři za životní jistoty. S jistotou můžeme říct, že životní jistoty devadesátých let se dramaticky proměnily, tudíž dnešní boj za životní jistoty seniorů vypadají zcela jinak.

Dnešní jistota seniorů je velmi přímočará. Lze ji vypočítat pomocí jednoduché aritmetiky. Přiznaný důchod se vydělí životními náklady a výsledkem je počet měsíců, po kterých je senior schopen udržet se naživu. Právo na důstojný život se smrskává na právo ukončit život po uplynutí vypočteného počtu měsíců. Je to výzva, se kterou by si ale schopní politici měli umět poradit.

Program strany Senioři za životní jistoty je nabíledni. Program je velmi přímočarý. Vlastně sestává z jediného bodu. Jedná se o program seniorů za životní jistotu.

Politici, kteří se strachují o udržitelnost důchodového systému, mají ve straně Senioři za životní jistotu zdatnou konkurenci. V dnešním nejistém světě jistota do slova a do písmene k nezaplacení.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.