ZA SLUŠNÉ DOŽITÍ

Řada podporovatelů strany Důchodců za životní jistoty (DŽJ) již odešla. Přišli noví, mladí podporovatelé DŽJ, kteří se nezakecají. Mají jasnou představu o životních jistotách a jsou odhodlaní ji prosadit.

Všichni moc dobře víme, co nás v důchodu čeká. Slyšíme to zprava i zleva, ale hlavně shora. Na důchod ve výši, která je nutná ke slušnému dožití, stát mít nebude a zůstane na nás, jakým způsobem si slušné dožití zajistíme. Bez pomoci státu. Nemá cenu naříkat, že jsme celý život platili skrze sociální pojištění slušné dožití současným důchodcům a že je nespravedlivé nedostat totéž. Je to nespravedlivé, ale také reálné.

Stát předpokládá, že budeme slušně za své dožívat maximálně 21,5 roku. Protože leckomu z nás nebudou našetřené milióny stačit k tolikaletému slušnému dožití, vymýšlíme způsob, jak zkrátit lhůtu maximálního dožití. Při tomto vymýšlení jsme přišli na fantastickou myšlenku:

Lhůtu maximálního dožití lze zkrátit válkou.

Tato fantastická, i když nijak převratná myšlenka se zhmotňuje v přípravách nových podporovatelů strany Důchodců za jadernou válku (DJV). Úderný program DJV zní:
1. Mluvme o jaderné válce při každé příležitosti.
2. Vyzývejme k jaderné válce za každých okolností.
3. Zbavujme se všech protijaderných opatření.
4. Jakmile to bouchne, hrdě vystavme hruď.

Čím dříve jako podporovatelé strany Důchodců za jadernou válku dosáhneme svých programových cílů, tím větší šanci máme na slušné dožití.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.