MÁME H

Prozatím si z Ruska zakazujeme uhlovodíky. Ovšem Mendělejevova tabulka nám nabízí netušené možnosti, co všechno si ještě můžeme zakázat (beztak byl Mendělejev ruský terorista). Vzít to můžeme od nejvyššího hmotnostního čísla.

Bez debat je moscovium (116) a mendělevium (101), ty je nutné zakázat kvůli názvu. Zakázat si musíme plutonium (94),  uran (92) a thorium (90) a pohánět českou jadernou energetiku štěpením, které jsme se naučili v mezilidských vztazích. Radon (86) dovážet z Ruska nemusíme, sami ho máme dost. Určitě si musíme zakázat olovo (82) do akumulátorů a elektrickou energii skladovat ve sklepě. Zlato (79), platinum (78) a stříbro (47) si nahradíme pevnou měnou, krytou prací a ostatními aktivy demokratické společnosti. Arzén (33), galium (31) a křemík (14) nahradíme polovodičovým dřevem. Leguru oceli provedeme místo niklu (28) a vanadu (23) úpřimnou domluvou. Kosmické součástky z titanu (22) nahradíme papírovými součástkami a kdyby nám při letu shořely, dobře nám tak, máme sedět doma na prdeli. Odlitky z hliníku (13) nahradíme oblitky z toho, co jsme včera večeřeli. Neon (10) už nepotřebujeme, neboť naše demokracie už je dostatečně slavná a reklamu nepotřebuje. Diamanty z uhlíku (6) nahradíme pohlednějšími růžemi na špejli. Bór (5) do jaderných tyčí už nevyužijeme, neboť regulace našeho štěpení stejně nefunguje.

Tak nám nakonec zbude jen vodík H (1). Jen bychom si měli překontrolovat, že jde o H (Hydrogenium). Že nejde o H (Hovno).

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.