ŠVÝCARSKÁ DEMOKRACIE

Při každé vhodné příležitosti se oháníme výhodami švýcarské demokracie. Švýcarští občané mají výraznější vliv na formování politiky, o mnoha věcech rozhodují v referendech. Pro nás je to přitažlivé, neboť máme pocit, že naopak vliv na formování politiky ztrácíme. Je možné, že nakonec referendem skončí i návrh švýcarských úřadů na Notfallplan für Stromknappheit (Krizový plán pro případ nedostatku elektrické energie).

Buďme vyspělí a ukažme Švýcarům, že na jejich typ demokracie máme. Až naše ministerstvo předloží krizový plán pro případ nedostatku elektrické energie, uvědoměle ho zhodnoťme a přijměme či odmítněme. V krizovém plánu může stát:

1. Soukromé používání elektromobilů je povoleno pouze pro absolutně nezbytné cesty (např. cesta do/z práce, nakupování, návštěva lékaře, účast na náboženských akcích, účast u soudu). Při cestě po dálnici bude snížena maximální dovolená rychlost.
2. Snížení spotřeby elektrické energie se týká nejen průmyslových a obchodních společností, ale také domácností. Pračky mohou prát jen do 40ºC, chladiče nápojů musí držet teplotu nad 9ºC, chladničky nesmí klesnout pod teplotu 6ºC.
3. Streamovací služby musí omezit rozlišení svých produktů na standardní rozlišení (SD).
4. Provoz mobilních topidel je zakázán, stejně jako používání topných těles na terase a vyhřívání sedadel na sedačkových lanovkách. Je zakázáno používat elektrické foukače listí a na veřejných toaletách nebude dostupná teplá voda.

Krizový plán bychom odmítnout neměli. Naopak bychom měli požadavky zpřísnit, abychom už konečně porazili ruský teroristický režim. Doplnit bychom mohli:
5. Soukromé používání elektromobilů není povoleno.
6. Snížení spotřeby elektrické energie se týká nejen průmyslových a obchodních společností a domácností, ale také všech tábořišť, stanových městeček a bezdomoveckých ležení. Prát je zakázáno. Chladit je zakázáno.
7. Streamovací služby musí omezit rozlišení svých produktů na rozlišení černá-bílá.
8. Provoz mobilních topidel je zakázán, stejně jako používání jiných topidel. Je zakázáno používat elektrické přístroje a nikde nebude dostupná teplá voda.

Švýcarskou demokracii nejen dostihneme, ale předstihneme.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.