VLÁDNÍ PĚTIMINUTOVKY

Když se na vládní stůl dostal návrh odcestovat pracovně do Kyjeva, rozhostilo se hrobové ticho takové, že bylo slyšet, jak některému ministrovi cvakají zuby. Trvalo to ovšem jen chvíli, neboť se vymrštila ministryně obrany a zařvala: Sloužím vlasti ! To přimělo premiéra k prohlášení, že rozhodovat se bude aklamací. Paní ministryně prý může zůstat stát jako dozor.

Tak se stalo, že vláda bude mít příští zasedání v detašovaném kyjevském pracovišti. Místo ranní rozcvičky u kávovaru budou ministři procházet frontové zákopy a povzbuzovat vojáky Ukrajiny a západního světa k boji s nepřítelem. Podle úředního protokolu se vláda zastaví u každého kulometného hnízda a provede pětiminutové politické školení mužstva (PŠM). Z toho důvodu se narychlo rozšiřují zákopy, aby se premiérova široká gesta do nich vešla.

PŠM má předepsanou strukturu. Nejdříve premiér pozdraví vojáky v jejich národním jazyku, tj. ve všech jazycích NATO, poté pohrozí pěstí směrem na východ za bouřlivého skandování: Смерть Путину ! Potom vojáky seznámí s palčivými problémy LGBT, vesmírného smetí a žiznivých koz na Altaji. Následovat bude opět skandování: Смерть Путину ! Смерть Путину ! Nakonec se ministři budou podepisovat vojákům do památníčků, neboť na něco takového si vojáci musejí uchovat vzpomínku.

Přísnému utajení podléhá informace, že zákopy navštíví jen vládní metaverzoví avataři.

Nikdo z české vlády samozřejmě nevytáhne paty ze Strakovky, neboť venku je příliš nebezpečno.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.