ODPOJENÍ

Mluvčí Ministerstva zemědělství nám oznámil, jak hodlají šetřit:
„Aktuálně bylo rozhodnuto o omezení doby provozu výtahů a o akci  ‚pátky bez výtahu‘, kdy je vyřazen z provozu páternoster a zaměstnanci jsou vyzváni, aby ostatní výtahy nepoužívali, pokud to není nezbytné.“
(Vojtěch Bílý, 20.10.2022)

Šetřit musíme všichni, proto bychom si doma také měli vypnout výtah. Pokud výtah nemáme, měli bychom si vypnout něco jiného. Například televizi, lednici, kardiostimulátor, aj., elektrických spotřebičů najdeme doma dost. Pokud nic nenajdeme, měli bychom si nainstalovat výtah a pak ho v pátek vypnout.

Významný pracovník ministerstva na pozici analytika úspor přišel s ještě odvážnějším návrhem. Nejen v pátek zůstane odpojený výtah, ale ve čtvrtek budou odpojeny kopírky, ve středu budou odpojeny kávovary, v úterý budou odpojeny lampičky a v pondělí budou odpojeny telefony. Pracovníci ministerstva, závislí na konzumaci arabiky, sice vyjádřili postranní nesouhlas, že teda ve středu je do práce nikdo nedostane, ale plán analytika úspor získal podporu vedení. Po prvním testovacím týdnu pak analytik vypracoval analýzu.

Z analýzy analytika vyplynulo, že maximální úspory bylo během testovacího týdnu dosaženo v sobotu a v neděli. Ke svému návrhu tedy přilepil přílepek:
„Navrhuji odpojení.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.