PUAPJUOK

Česká nezisková organizace SUNVČANJ (Sláva Ukrajině na věčné časy a nikdy jinak) je roztrpčená z pomalosti, s jakou se Ukrajině dostává pomoci. Aby se pomoc zrychlila, navrhuje zřídit čtvrté směny ve zbrojařských podnicích, přičemž na adresu výrobce praků výslovně uvedla, že nedostatek gum od čínského dodavatele je pouhou výmluvou. Dodávky zbraní pro bojující režim je bezpodmínečně nutné urychlit.

Kromě nedostatku zbraní trpí naši ukrajinští přátelé také nedostatkem obslužného personálu, například práčat. Tuto stížnost pojala SUNVČANJ jako velkou výzvu a neprodleně spustila projekt PUAPJUOK.

Projekt PUAPJUOK má celorepublikový dosah. V každém městě i vesnici je zřízen zmocněnec neziskové organizace SUNVČANJ, který má za úkol dohlížet na správné provádění projektu PUAPJUOK, a to ve všech třech plánovaných fázích. V první fázi se bude projekt PUAPJUOK týkat mužů ve věku 18 až 60 let. Ve druhé fázi se bude týkat žen do věku 45 let. A ve třetí fázi pak dosud genderově nespecifikované věkové kategorie. Zmocněnec je vybaven dalekohledem. Pohybuje se v přiděleném terénu a dalekohledem vyhledává a odchytává.

Mluvčí projektu PUAPJUOK slibuje, že do několika málo týdnů navýší stav obslužného personálu o několik desítek až stovek tisíc. Takový je cíl projektu PUAPJUOK, který si vetkl do názvu: Pochytáme Ukrajince a předáme je ukrajinské odvodové komisi.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.