BUBNOVÁNÍ

„Kdo veřejně podněcuje k útočné válce, na které se má podílet Česká republika, takovou válku propaguje nebo válečnou propagandu jinak podporuje, bude potrestán odnětím svobody až na pět let.“
(Trestní zákoník, § 407, odst.1)

Budeme-li pomyslně bubnovat do války, můžeme být odsouzeni za podněcování útočné války. To by nám mohlo zkomplikovat naše mírové úsilí až na pět let. Musíme být proto opatrní a bubnovat výhradně do neútočné války, tj. do války, ve které se neútočí.

Ocitneme-li se nedejbože před soudem, ještě nemáme prohráno. Můžeme soudce přesvědčit, že jsme podněcováním k neútočné válce neohrozili svrchovanost, územní celistvost, demokratické základy země ani značnou měrou neohrozili vnitřní pořádek a bezpečnost České republiky. Zvedneme holé dlaně a úpřimně soudci oznámíme, že máme holé dlaně. Že si prostě nepřejeme útočnou válku a nechceme se na ní žádným způsobem podílet.

Nezapomeňme tedy v našem bubnování pokaždé zmínit, že bubnujeme do neútočné války. Nechceme sedět v cele s Fialou, jsme-li páni, ani nechceme sedět v cele s Černochovou, jsme-li dámy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.