STRÁŽCI, OCHRÁNCI A BODYGUARDI

Bývávalo, že přetlak zájemců o vysokoškolské vzdělání byl nejvyšší na lékařských fakultách (nepočítáme-li umělecké vysoké školy, které neposkytují vysoké vzdělání, nýbrž potvrzují či zamítají talent). Na lékařské fakulty se dostával přibližně každý pátý uchazeč. Lékaři pak získávali nejen kvalitní vzdělání, ale také prestiž a společenské postavení. Vývoj v posledních letech ukazuje, že prestižním a obtížně získatelným se v dohledné době stane zcela jiné povolání. Povolání strážců, ochránců, bodyguardů.

Je nabíledni, že vzniknou vysoké školy strážců, ochránců a bodyguardů.

Vysoce kvalifikovaný člen ochranky je prozatím úzkoprofilové zboží. V drtivé většině případů se omezuje pouze na fyzicky zdatné jedince, kteří ovládají střelné zbraně a kontaktní bojové techniky. Nároky na kvalifikaci se ovšem zvyšují. Člen ochranky musí být schopen nejen zajistit bezpečí chráněné osoby, ale také vytvářet pro chráněnou osobu prostředí, v němž se rizika minimalizují, a takové prostředí efektivně udržovat a zdokonalovat. Znalosti kvalifikovaného člena ochranky jsou multidisciplinární, fyzickou zdatností počínaje a lékařskou erudicí konče, technickou přesností počínaje a psychologickou diplomacií konče. Šéf ochranky je renesanční osobností.

Stát se členem ochranky bude znamenat vystudovat vysokou školu strážců, ochránců a bodyguardů. Při přijímacích pohovorech na vysokou školu uspějí pravděpodobně jen absolventi středních škol strážců, ochránců a bodyguardů. Na střední školu se dostanou pravděpodobně jen žáci specializovaných základních škol pro strážce, ochránce a bodyguardy. Na specializované základní školy budou mít kontakty manažeři mateřských škol pro strážce, ochránce a bodyguardy. O našem úspěchu se tedy rozhodne záhy po odstavení od dudlíku.

Ti, kteří chtějí řídit svět, musejí být naživu. K tomu potřebují strážce, ochránce a bodyguardy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.