KDYŽ NEVÍME, ŽE TO NEJDE

Velká paneláková sidliště se již připravují. Společenství vlastníků jednotek (SVJ) již schvalují projednané novelizace spoluvlastnických smluv a domovních řádů. Již dnes je jasné, že režim dodávek zemního plynu 24/7, tj. 24 hodin 7 dní v týdnu, bude zanedlouho minulostí. Dnes se již hraje pouze o definici a přesný výklad slova „zanedlouho“.

Každé SVJ přistupuje k nadcházející realitě po svém. Některá SVJ přistoupila na takzvané losovačky. Na začátku každého týdne se bude losovat, které bytové jednotky budou mít v aktuálním týdnu otevřené plynové kohouty. Jinde se rozhodli pro pravidelné střídání a mají jistotu, že každý pátý až desátý týden se k zemnímu plynu dostanou. V některých SVJ se prosadilo právo síly a k plynu mají přístup ti nejsilnější. Mnozí vlastníci jednotek si pořídili střelné zbraně. Rozumnější SVJ si schválila režim společného vaření, kdy celý dům má jednotnou večeři, přičemž kuchyně je putovní, každý týden vaří jiná bytová jednotka. Ti nejchytřejší se dohodli na stravenkovém systému se sídlištní restaurací, kterou provozuje Azerbajdžánec. Vítězové najeli na pránu.

A co my ? Jsme na to sami ? Nemáme s kým se dohodnout ?

Nevěšme hlavu. Magistráty nás v tom nenechají. Zavedou režim připojování jednotlivých ulic buď losovačkou, nebo pravidelným střídáním, případně zvítězí právo silnějšího. Jsme-li chytřejší, budeme pořádat barbecue pro celou ulici. Chceme-li být vítězem, najedeme na pránu.

Jsme-li přece jen mentálně pomalejší a tudíž nevíme, že to nejde, dostojíme své blbosti a uděláme to – uzavřeme si smlouvu s Gazpromem.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.