ČMUCHÁNÍ ZDAR

„We are trying to get back to the nuclear power plant in Zaporizhia, which is the largest nuclear power plant in Europe. Six nuclear reactors, 30 000 kg of plutonium, 40 000 kg of enriched uranium, and my inspectors do not have access to this. We hope to go there to be able to prevent…a problem, or we end up finding that there are a few hundred kilograms of nuclear weapon-grade material going missing. This is what keeps us awake at night at the moment.”
(Rafael Mariano Grossi, generální ředitel IAEA, 25.5.2022)

Na slova ředitele Mezinárodní agentury pro atomovou energii reagoval provozovatel jaderné elektrárny Záporoží, ukrajinský Energoatom:
„Neither uranium nor plutonium, which could be used for military purposes, was and is not stored at Zaporizhia nuclear power plant.“

Vzhledem k tomu, že elektrárna je pod kontrolou Rusů, máme tendenci přiklonit se k jedné straně, ovšem připusťme, že o zbraních, které se fedrují na Ukrajinu, toho víme dost od paní Černochové, zatímco o zbraních, které jsou na Ukrajině potají, toho víme zatraceně málo.

Energoatom může mít pravdu, neboť jeden gram plutonia stojí na černém trhu až deset tisíc dolarů a jeden gram obohaceného uranu až tisíc dolarů, tudíž záporožský sklad by měl cenu 340 miliard dolarů. Při této hodnotě lze předpokládat, že se našlo dost ukrajinských trubců, kteří se bez meškání vrhnou do životního byznysu, takže kouty skladu v Záporoží se už prohání vítr.

Nejlépe bychom udělali, kdybychom paní Černochovou, společně s paní Drábovou, vybavili dalekohledy a čmuchacími retrievery, od Fialy a Lipavského jim zapůjčili erární přilby a poslali je do světa vystopovat alespoň gram záporožského plutonia a obohaceného uranu. Čmuchání zdar !

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: ČMUCHÁNÍ ZDAR

  1. Jeffery Moody napsal:

    Zastanawiasz się, gdzie kupić grzałki https://unsplash.com/@tirgonewou

  2. Minerva Garner napsal:

    Brinda un aspecto más definido y estructurado al rostro rutinas de cuidado

  3. Troy Martin napsal:

    Esta guía es una excelente herramienta para pacientes interesados en su salud urológica. Agradezco mucho la existencia de recursos como Salud reproductiva masculina

  4. Juan Franklin napsal:

    This was highly useful. For more, visit follow this link

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.