NÁŠ HRDINA

Americký senátor dostal málem do držky:
„They (dav lidí před Bílým domem) were shouting the threats to us (na senátora s manželkou) to kill us, to hurt us.“
(Rand Paul, 28.8.2020)

Jak by to vypadalo před Valdštejnským palácem ? Představme si, že senátor Vystrčil vychází z budovy Senátu a kráčí do hotelu v sousedním bloku. Původně třicetihlavý dav protestujících se po zjevení mužného senátora rozroste na stodvacetihlavou běsnící smečku, která na dvojici zuřivě zaútočí. Senátor rozvážným hlasem sdělí policistům z ochranky, aby se rozestoupili, a vyhrne si rukávy. Manželka si není tak jistá a z kabelky raději vytáhne pepřový sprej. Pak nastane mela.

Druhý den Česká televize přinese záběry z přeplněné nemocnice, kde 120 zmlácených demonstrantů úpí na lůžkách. Šot doprovází oslavná řeč o hrdinství a odvaze evropského národa.

Alternativní média přinášejí zásadní otázku: Proč ? Pokoušejí se hledat odpověď, proč demonstrující dav napadl senátora. Ponechává stranou jízlivé poznámky, že profesně zbyteční lidé na sebe vážou zlost frustrovaných nezaměstnaných a nezaměstnatelných. Racionální vysvětlení není nalezeno. Zůstávají pouze spekulace a konspirační teorie, kterým se alternativa vyhýbá.

Světlo do případu vnese až hrdina: „Napadli mě proto, že jsem Tchajwanec. A zmlátil jsem je proto, protože můžu.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.