RASISMEM K SOCIALISMU

3.7.2020 17:31 RASISMEM K SOCIALISMU
Sledujíce zprávy ze světa životů, na nichž záleží (zvláště z demokratického euroatlantického světa), ptáme se sami sebe: Svět se zbláznil ? Opravdu to ti aktivisté myslejí vážně ? Není to jen matrix ?
Přečtěme si názor amerického aktivisty z roku 1969 a mohli bychom mít o něco jasněji:
„Some people say you fight fire best with fire, but we say you put fire out best with water. We say you don’t fight racism with racism. We’re gonna fight racism with solidarity. We say you don’t fight capitalism with no black capitalism; you fight capitalism with socialism.“
(Fred Hampton, 1969)
Svět se nezbláznil. Ti aktivisté to myslejí opravdu vážně. Není to matrix.
A už vůbec nejde o rasismus. A čím více o rasismu budou mluvit, tím méně o rasismus půjde. Klíčová je poslední věta Freda Hamptona, který sám byl v prosinci 1969 zastřelen ve vlastní posteli: „Říkáme, nebojujte proti kapitalismu žádným černým kapitalismem; bojujte proti kapitalismu socialismem.“
Nevěřícně kroutíme hlavou, protože my jsme socialismus zažili. Známe jeho stinné stránky a nikdy bychom nedoporučili vymítat čerta ďáblem. Odstraňovat problémy kapitalismu instalací socialismu je čiré šílenství. Pro nás. Nikoli však pro obyvatele demokratického transatlantického světa. Zde leží čertovo kopýtko – nespokojení příslušníci nižších a středních společenských tříd volají na pomoc soudruhy Marxe, Lenina, Stalina či Gottwalda v přesvědčení, že my jsme to jen nějakým nedopatřením zvorali, zatímco oni kýženého komunismu dosáhnou (proč se přidávají i příslušnící vyšších a bohatých tříd, má jiné vysvětlení).
Měli bychom oprášit jiskry a plameny, marxleninské sborníky, závěry sjezdů, atd., a prodat je. Nyní bude maximální kurz.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.