ŠESTNÁCTÉ KOLO

13.11.2018 17:44 ŠESTNÁCTÉ KOLO
Zastánce pravicové politiky by měl mít radost, když se jeho levicový soupeř zneschopňuje. Petr Robejšek radost nemá, když se zneschopňuje sociální demokracie (Zúčtování s levicí, MfD, 10.11.2018). Proč ?
Představme si dva boxery v ringu. Zaplatili jsme si lístek do sportovní haly proto, abychom svého favorita vynesli na rukou jako vítěze. V průběhu zápasu spatříme, jak jeden z boxerů kleštěmi přestříhává provazy, aby mohl uniknout. Oslavování našeho vítěze nám opravdu, ale opravdu nebude po chuti.
Současná politická situace připomíná boxerský zápas, kde oba soupeři stříhají provazy, kde se dá. Robejškovo zúčtování s levicí je trefné, ale platí jak pro levici, tak i pro pravici. Oba soupeři se snaží uniknout z ringu. Dělají to tím, že typická levicová nebo pravicová témata nahrazují umělohmotnými tématy. Mají „starosti bezstarostných, starosti těch, kteří žijí vedle společnosti a ne v ní“ (Petr Robejšek). Koho zajímá inkluze ? Koho zajímá diverzita ? Koho zajímá počet pohlaví ?
Smrt ve středu (P.Hájek) se blíží. Není to ale ve skutečnosti smrt „ve středu“, ale smrt mimo realitu.
Drtivou většinu fanoušků boxerských zápasů zajímá, jak uživit rodinu. Nemůžou uvěřit, že obyčejnou poctivou prací už to nejde. Přestávají si kupovat lístky do sportovní haly v naději, že se boxerské týmy zaleknou prázdného hlediště a změní pravidla.
Když to neudělají, přijdou jiní sekáči (co se nezakecají) a sportovní halu v šestnáctém kole zboří.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.