BOJ PROTI DEZINFORMACÍM

12.11.2018 17:50 BOJ PROTI DEZINFORMACÍM
Denně na světě vznikne 7,6 miliardy informací. To za předpokladu, že každý člověk během 24 hodin vygeneruje pouze jednu informaci. Vstřebat takové množství informací je nemožné, natož rozhodnout, která z informací je dezinformace. Nutně tedy musíme počet informací, jimž dovolíme nás ovlivnit, omezit a tím se nevystavit riziku neúplného, čili falešného vnímání světa.
Nejefektivnější, tj. nejméně falšující omezování množství informací spočívá v geografickém omezování. Z přijímání vyloučíme informace, pocházející od lidí v Antarktidě, na Novém Zélandu a v Paraguayi. Stále to nestačí ke zvládnutí informační tsunami, a proto dále vyloučíme příjem informací z dalších 186 Spojenými národy uznávaných států. Počet informací klesne na denních 10 610 055 příjmů. Kdybychom každé informaci věnovali pět vteřin, zabere nám jejich zpracování přes 14 700 hodin. Musíme dále redukovat.
Nejprve zredukujeme počet informací na náš kraj. Nestačí to, přebírali bychom informace přes 1 100 hodin. Dále zredukujeme na náš okres – stále nestačí, přes 170 hodin. Na naši obec – stále nestačí, přes 70 hodin. Cílem je zvládnout vstřebání informací během daného dne, tj. nejvýše od 17 tisíc lidí. Chceme-li rovněž spát a musíme-li rovněž pracovat, pak nejvýše od 5,5 tisíce lidí. Větší počet informací reálně nezvládneme.
Příjmem 5,5 tisíce informací získáme úplný, čili nefalešný obraz o naší čtvrti.
Boj proti dezinformacím je skutečně vyčerpávající a vy, dobrovolní i placení bojovníci, zasloužíte nemalý obdiv.
S infomacemi vně hranic naší čtvrti mě ovšem neotravujte.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.