ROZDĚLOVÁNÍ A SPOJOVÁNÍ

24.1.2018 19:13 ROZDĚLOVÁNÍ A SPOJOVÁNÍ
Jsme vyzývací a vyzývaný národ.
Kdekdo má potřebu sepisovat výzvu, tu k ochraně svobody, tu k záchraně demokracie. Realizovat výzvu není obtížné. Stačí se ráno probudit a usoudit, že nastal čas k výzvě. Na internetu si vyhledat vzor z nepřeberného počtu výzev, uvařit si kávu k posilnění a pustit se do práce.
Výzva začíná slovy: „My, občané ze všech koutů České republiky, vyzýváme…“
Zásadně se nezačíná slovy: „Já, občan ze všech koutů České republiky, vyzývám…“ a nezatěžujeme se planými úvahami, o které kouty se jedná. Výzva musí být úderná, tedy vedená sevřenými pěstmi všech a ze všech koutů.
Dále následuje zevrubný popis hrozby, jež my, občané, čelíme. Například: „Čelíme dnes nebezpečí zvratu od demokratického vývoje k autoritativní formě vlády…“
Zásadně se vyhýbáme emotivnímu popisu hrozby, jež může být nedůvěryhodný, ale naopak hromadíme fakta. Popíšeme, kdo konkrétně čelil, kdy a kde. Čím více osob, které čelily zvratu, uvedeme, tím lépe. S výhodou rovněž uvedeme, co se jim po zvratu stalo a zda přežily.
V závěrečné části výzvy navrhneme řešení. Například: „Je nejvyšší čas procitnout z pasivity. Netříštěme síly a spojme se v obraně hodnot demokracie a svobody…“
Návrh řešení je vhodné doplnit konkrétním časovým údajem, kdy máme procitnout – nedoporučuje se ráno, aby se to nepletlo se vstáváním do práce.
Pro snazší pochopení uvádím vzor výzvy ke správnému uchopení údajného klíšé o rozdělování národa:
„My, občané ze všech koutů České republiky, vyzýváme všechny odpovědné lidi naší země ke spojování namísto rozdělování.
Rozdělování je neefektivní, neproduktivní, zpátečnické. Rozděluje se Antonín V., konkrétně včera se rozdělil s mravenci o chleba na zastávce autobusu v Chabrech. V důsledku toho umřel hlady. O dalších prozatím nevíme, ale jistě jich budou milióny.
Vyzýváme všechny odpovědné občany České republiky, aby se přestali rozdělovat. Neuposlechnete-li výzvy, zakotvíme vedoucí úlohu spojování zpět do Ústavy České republiky.“
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.