NOUZOVÉ, OHROŽENÉ A VÁLEČNÉ VOLBY

19.12.2016 20:48 NOUZOVÉ, OHROŽENÉ A VÁLEČNÉ VOLBY
Zpráva z tisku: „Francouzští poslanci včera schválili prodloužení výjimečného stavu v zemi až do 15. července příštího roku. Učinili tak vzhledem k nadcházejícím prezidentským a parlamentním volbám…“ (MfD 15.12.2016)
Ti zkušení z nás už vědí, že nám v České republice výjimečný stav nehrozí.
Hrozí nám pouze nouzový stav, stav ohrožení státu nebo válečný stav, a to v případě bezprostředního ohrožení svrchovanosti, územní celistvosti či demokratických základů České republiky. Také v případě ohrožení vnitřního pořádku a bezpečnosti ve značném rozsahu. (viz Ústavní zákon o bezpečnosti České republiky č. 110/1998 Sb.)
Nouzový stav může nastat, když se v nadcházejících prezidentských a parlamentních volbách voliči rozhodnou, že si budou vládnout sami.
Stav ohrožení státu může nastat, když se v nadcházejících prezidentských a parlamentních volbách voliči nejen rozhodnou, že si budou vládnout sami, ale navíc se zvednou ze židlí a půjdou k urnám.
Válečný stav může nastat, když se v nadcházejících prezidentských a parlamentních volbách voliči nejen rozhodnou, že si budou vládnout sami a zvednou se ze židlí k urnám, ale navíc k urně ponesou nevhodný volební lístek.
Proto je třeba se obávat každých prezidentských a parlamentních voleb.
Alespoň do té doby, než se čeští poslanci poučí.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.