PODPORA MENŠIN

14.12.2016 20:31 PODPORA MENŠIN
Jsem chytrý. Otevřeně hlásím příslušnost k menšině chytrých. Je nás v populaci přibližně 2,5%.
Jelikož dnešní doba přeje menšinám, nebyli bychom chytří, tj. byli bychom hloupí, kdybychom své chytrosti nevyužili v náš prospěch. Nejefektivnější cestou ku prospěchu je zapojit se do nějakého vládně nevládního programu na podporu menšin. Pověřili jsme svého předsedu, aby nalezl nejvhodnější program Evropského sociálního fondu, který s několikamiliardovým rozpočtem podporuje sociální začleňování osob s vysokým IQ. Předseda se úkolu ujal se svědomitostí sobě vlastní a nechal se osobně provést vytipovaným začleňovacím programem.
Po návratu předsedy nás cosi zaskočilo. Z jeho referátu bylo patrné, že dramaticky poklesla nejen jeho jazykově-verbální inteligence (v projevu vynechával, občas se jeho věty skládaly pouze z předložek a citoslovcí), ale i tělesně-pohybová inteligence (desetkrát narazil do zdi a místnost posléze opustil oknem) a vnitřní neboli intrapersonální inteligence (označil se za Boha a potvrzoval svoji existenci boucháním do mikrofonu).
Co se stalo ?
Z útržkovitých faktů jsme poskládali časový snímek jím absolvovaného začleňovacího programu.
Program se odehrál v budově úřadu pro informace v dlouhé chodbě s mnoha dveřmi. Na dveřích byly nápisy Blesk, Mladá fronta Dnes, Deník, Právo, Aha!, E15, Lidové noviny, Hospodářské noviny. Předseda musel projít všemi dveřmi a v každé jednotlivé místnosti prokázat svoji znalost příslušného mediálního obrazu světa. Pak následovaly dveře rozhlasové (Český rozhlas, Evropa 2, Frekvence 1, Rádio Impuls, Rádio Proglas, Rádio Zet) a stejný úkol. Nakonec předseda musel otevřít dveře televizní (Česká televize, Nova, Prima, Barrandov) a opět prokázat znalost odpovídajícího mediálního obrazu světa.
Za finálními dveřmi s nápisem JTDM! (Já Ti Dám Menšinu!) obdržel předseda finální otázku.
Je nabíledni, že budeme muset zvolit nového předsedu a obejít se bez podpory.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.