DÁLKOVÉ POCHODY

15.9.2015 21:28 DÁLKOVÉ POCHODY
Zpráva z tisku 21.10.2014: Na pražském Letišti Václava Havla začaly po 08:00 kontroly pasažérů mezistátních letů. Cestující, kteří pobývali v posledních 42 dnech v Guineji, Libérii či Sieře Leone musejí v Praze po příletu podstoupit zdravotní pohovor s měřením teploty.
Cestující musejí nově na palubě vyplnit do příletové karty mimo jiné jméno, příjmení a telefonický kontakt. Odpoví také na otázku, zda v předchozích 42 dnech pobývali v rizikových zemích západní Afriky, kde budou pobývat v Česku v následujících 42 dnech, případně kdy v této době chtějí odcestovat.
Za děti do 15 let věku musí vyplnit kartu zákonný zástupce či jiná zletilá osoba, která je doprovází, případně člen posádky. Kdo kartu nevyplní, dopustí se přestupku a může mu být uložena pokuta až 10.000 korun.
Zpráva z tisku 16.9.2015: Na břeclavském přechodu Břeclav/Hohenau začnou po 08:00 kontroly účastníků mezistátních pochodů. Baťůžkáři, kteří pobývali v posledních 42 dnech v Afghanistánu, Bangladéši či Eritreji musejí v Břeclavi po sejmutí batohu podstoupit zdravotní pohovor s měřením teploty.
Přišedší musejí nově u okénka vyplnit do turistické karty mimo jiné jméno, příjmení a telefonický kontakt. Odpoví také na otázku, zda v předchozích 42 dnech pobývali v rizikových zemích, kde budou pobývat v Česku v následujících 42 dnech, případně kdy v této době chtějí pochodovat.
Za děti do 15 let věku musí vyplnit kartu zákonný zástupce či jiná zletilá osoba, která je doprovází, případně vedoucí oddílu. Kdo kartu nevyplní, dopustí se přestupku a může mu být uložena pokuta až 10.000 korun.
Pro nadšené příznivce dálkových pochodů:
Zeleně značená turistická cesta vede od rozcestníku Nad Německými loukami přes Německé louky až do Německa.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.