S PENĚŽENKOU

Jak poznáme, kdy začala 3. světová válka ? Začala 3. června ? Nebo začala 15. září ? Anebo 8. prosince ? Historici se zřejmě neshodnou, ale my máme jasno: 3. světová válka začala v den, kdy se nám zakymácel dům. Místo za běžnými denními starostmi jsme museli pospíchat ven a s hrůzou sledovat vychýlení obvodových stěn a přemýšlet, jestli v sutinách najdeme peněženku. Tehdy pro nás začala 3. světová válka.

Zbytek historiků bude patrně zkoumat, kdo kdy co řekl a kdo kdy co udělal. Nám to bude jedno, protože oznámení o mobilizaci jsme nedostali, neboť pošťačku zabil dron. Pro nás bude den zahájení 3. světové války ten, kdy jsme nepohodlí pocítili na vlastní kůži. Kdy jsme stáli před domem a neutíkali do krytu (o kterém nevíme), ale horečně uvažovali o tom, jak se dostat k peněžence. Někomu z nás prolétlo hlavou: Kde je manželka ? Kde jdou děti ? a po průletu zůstala ozvěna: Kde je peněženka ?

Ve čtvrti vychýlených domů bude znít mnohonásobné: Kde je peněženka ?

Není myslitelné, abychom 3. světovou válku přežili bez peněženky. Peněženka je naše ochrana, náš štít, náš atomový oblek. S peněženkou jsme silní a nebojácní. S peněženkou jsme odhodlaní pro 3. světovou válku.

Máme-li v ruce peněženku, ať si začne 3. světová válka, kdy chce.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.