NEKONEČNÁ HLOUPOST

Z historie World Economic Forum:
„1979 Opening the Door to China: This year marked the first time that a delegation from the People’s Republic of China participated in the Davos Symposium. In the fall of 1978, Klaus Schwab followed with great interest the emergence of Deng Xiaoping as China’s paramount leader and the evolution of his ‚Open Door‘ policy. Deng had initiated a domestic programme, known as the ‚Four Modernizations‘, to reform Chinese industry, agriculture, national defence, and science and technology. He was gradually moving China to let go of many orthodox Communist doctrines and implement a pragmatic socialist market system ‚with Chinese characteristics‘.”

Křížením vlka z Wall Streetu s tygrem z Ussurije vznikla příšera horší než drak, které jsme za posledních 45 let poskytli kompletní CAD výkresy lišky zpod Alp. Nyní má schopnosti Terminátora, který nepodává ruku a při úklonu zkoumá, jak nás zout z bot. Je to ona, kdo tlačí dopředu environmentální nesmysly a přitom je prvním vlastníkem všemožných certifikátů. Je to tato příšera, kdo pokládá evropský průmysl na lopatky.

Myslíme si, že nízkoemisní chytráci jsou bílí Evropané, ovšem chyba lávky – bílí Evropané jsou pouze nízkoemisní pitomci. Chytráci jsou jinde. Vzýváme zelenou budoucnost a přitom přichází žlutá. Tančíme rituální tance okolo zelených nulových emisí a přitom žluté emise jsou záporné. Nezezelenáme závistí, nýbrž zežloutneme bídou.

Lidi z Davosu a z přidruženého Bruselu musíme eliminovat nikoli kvůli omezené chytrosti, ale kvůli nekonečné hlouposti.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.