ZISKY A ZTRÁTY

Víme, že díky zákonu o zachování hmoty jsou zisky a ztráty vždy s nulovým součtem. Ten, kdo získal, učinil tak na úkor toho, kdo ztratil. Nejsou možné zisky bez ztrát. Za propagovanou a oslavovanou ziskovostí vždy stojí ztráty jiných. Pokud někdo tvrdí, že ziskovost je prospěšná všeobecně, pak úmyslně zatajuje existenci ztrát.

Mají-li lidé ze zbrojního průmyslu zisky, někdo mimo zbrojní průmysl vykazuje ztráty. Nemusíme být extra lumeny, abychom zjistili, že ztrátami trpíme i my sami. Utržili jsme ztráty a bez našich ztrát nemůžou být zbrojní zisky. Jedině aktivním odmítnutím ztrát odebereme zisky zbrojnímu průmyslu. A to bez použití zbraní, které byly vyrobeny se ziskem kvůli našim ztrátám.

Použití ziskově vyrobených zbraní totiž vede k válce. Válku si nepřejeme z mnoha důvodů, také proto, že ve válce začíná platit zákon o zachování hmoty v jiné podobě. Zisky ve válce přestávají být ekvivalentem ztrát ve válce. Zisky a ztráty ve válce podléhají specifickému zákonu o zachování hmoty.

Ve válce se zisky počítají v penězích, zatímco ztráty se ve válce počítají v lidských obětech.

Ve válce má příroda zvrácený smysl pro rovnováhu – na jedné misce vah jsou peníze, zatímco na druhé misce vah jsou životy. Ve válkách, v současné chvíli vedených, se neustále zpřesňuje peněžní cena lidského života. Opravdu nechceme znát přesné číslo, kolik stojí náš život.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: ZISKY A ZTRÁTY

  1. situs toto napsal:

    Great Article bro, situs toto login daftar sekarang

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.