PROJEKT GROUND

Sálim se opět připravoval na cestu do Švýcarska. Studoval podklady, prováděl výpočty, analyzoval odchylky. Dával dohromady prezentaci za Českou republiku. Před odjezdem materiály odešle přes zabezpečenou satelitní linku a pak všechno zničí.

S harmonogramem konference přišel Sálimovi i přehled tématických okruhů. K jednomu z témat pod názvem Sunk Europe připravil Sálim vlastní vstup:
Západní Evropa se ocitne pod hladinou. Na základě demografických dat lze spočítat, kdy dojde k potopení; zůstává pouze otázka, kde se bude nacházet pobřeží a zda na pobřeží budou pláže nebo skaliska. Potopením se pro účely srozumitelnosti přiložené grafiky rozumí zánik dominance křesťanské civilizace na zobrazeném území. Plážovým pobřežím se pro účely srozumitelnosti rozumí obousměrná propustnost hranice mezi křesťanskou civilizací a nekřesťanskou civilizací. Skalistým pobřežím se pak rozumí jednosměrná propustnost hranice z křesťanské civilizace do nekřesťanské civilizace.

Jednotlivé mapy Evropy jsou řazeny chronologicky a jich překládáním přes sebe je zřetelně vidět, jak se Evropa potápí. V okamžiku, kdy potopená Evropa dosáhne západní hranice České republiky, vstupují do kompilace Sálimova data. S pomocí dat rakouského a polského kolegy pak dojde ke zpřesnění map, jakož i ke zpřesnění rakouských a polských map.

Sálim si představil, jak lákavé bude skočit ze skály do vody a synchronizovaně plavat s finančními žraloky, ale je jasné, že zpátky na suchou zem se už nedostaneme. Sálim nazval svoji prezentaci jako projekt GROUND.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.