SATURACE MOZKU

Občas se nám stává, že v toku přijímaných informací nám mozek vypne a oči jen mechanicky kopírují text, aniž by cokoli doputovalo z očí do mozku. Jakoby přetekla sklenice vody a voda začala stékat po skle. Mozek se prostě saturoval a už nepřijímá.

Této saturace ze záplavy informací jsou si vědomi odborníci na vzdělávání. Proto připravují zjednodušení učebních osnov, aby se z dětí nestaly přeplněné sklenice. Začneme rušením některých školních předmětů, v první řadě zeměpisu a dějepisu. K tomu, kam budeme cestovat, zeměpis nepotřebujeme. K tomu, kým se staneme, dějepis nepotřebujeme.

Pak přijde na řadu hudební výchova a občanská výchova. Nejsme tu proto, abychom si prozpěvovali. Do života obdržíme Rukověť Člověka v tísni. Zrušeny budou chemie a přírodopis. Všechno bude z bezuhlíkatého papíru. Pohled na králíky je zbytečně frustrující. Dojde i na zrušení fyziky a matematiky. Fyzikální zákony nás zbytečně drží při zemi. Poplatky nám spočítá ministerstvo financí.

V exprimentálních školách bude zrušen český jazyk. Pokud se to pozitivně projeví na ztišení hlučných dětí, bude se aplikovat plošně.

Už dnes je jisté, že rušení se vyhne tělesné výchově a výtvarné výchově. V rámci tělesné výchovy se děti budou od čtvrté třídy učit sborku a rozborku samopalu a rychlé plížení vpřed. Ve výtvarné výchově budou kreslit stokrát jinak podobiznu našeho milovaného velitele.

Už nikdy se nesmí stát, aby se nám mozek saturoval.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.