KDO ODSTRANÍ PUTINA

Spekulujeme o tom, co se stane, až odstraníme Putina. Promění se kvalita světa ? Pokud ano, změní se k lepšímu, nebo k horšímu ?

Přestože jsou spekulace o odstranění Putina úsměvné, poskytují jedno velké poučení. Silácká slova mohou Putina odstranit jedině tak, že mu smíchem praskne bránice. Od klávesnice ještě nikdo nikoho neodstranil. Odstraňování se provádí výhradně v terénu. U klávesnice se mlčí.

Stejný vzorec platí v případě českých politiků. Od těch z nás, kteří spekulujeme o odstranění toho či onoho politika, žádné nebezpečí nehrozí. Bát bychom se měli těch, co mlčí. Otázka tedy zní, jak najít ty, co mlčí. Od nalezení těch, co mlčí, se bude odvíjet odpověď na otázku, zda bude svět lepší, nebo horší.

Pokud nalezenci mají smysl pro humor, svět bude horší. Vysvětlení je prosté: Má-li nalezenec smysl pro humor, koaliční politici mu vyhovují. Nalezenec se popadá za břicho a plácá do kolen každý den. Nemá důvod nikoho odstraňovat, protože by riskoval, že po odstranění se už nezasměje. Může přijít suchar, který nebude hýřit vtipem. Veselá fraška se promění v nudnou činohru, tj. hru činů. Zábava skončí. Pokud by ale nalezenec neměl smysl pro humor, bylo by to vážné.

Znamenalo by to, že komediální výstupy koaličních politiků jsou nalezencům bez smyslu pro humor lhostejné. Takoví nalezenci neodstraňují šašky, ale pouze předplacené cíle. Proces probíhá bez emocí. Ten, kdo platí, ví, proč platí. Současně má připravenou náhradu, o které je přesvědčen, že je lepší. Svět by se změnil k lepšímu.

Mějme to na paměti, když spekulujeme o tom, kdo odstraní nejen Putina.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.