ODVÁDĚNÍ POZORNOSTI

Vládní komunikátor nás nálepkuje a uráží a pak v rozhovoru řekne:
„Z těch věcí, které si představuju, že by se do půl roku daly stihnout, je na prvním místě dostat základní hodnotová témata do veřejného povědomí. To znamená, řekl jsem už na začátku, na co bychom my Češi měli být hrdí, a proč bychom měli být schopni se zastat, případně bránit svůj stát. Jsou to základní hodnoty, jako je svoboda, důstojnost, spravedlnost nebo tolerance.“
(Otakar Foltýn, 19.8.2024)

Nejprve nás vládní komunikátor označí za svině a pak propaguje základní hodnoty. Nejprve nás vládní komunikátor oddělí sanitárním příkopem a přes něj pak na nás volá základní hodnoty: Slyšíte, vy svině ? Svoboda, důstojnost, spravedlnost, tolerance !
Mluví-li vládní komunikátor o návratu sviní do hodnotové společnosti, má pravděpodobně na mysli výše uvedené hodnoty. Vládní komunikátor netuší, že hodnotová společnost už neexistuje, a to i díky lidem, pro které pracuje a jejichž jménem riskuje vlastní pověst.
Aby volání vládního komunikátora přes příkop neznělo jako z Říše (pohádek), muselo by znít: Slyšíte, vy svině ? 1 Kč, 2 Kč, 5 Kč, 10 Kč, 20 Kč a 50 Kč v kovové hodnotě ! 100 Kč, 200 Kč, 500 Kč, 1000 Kč a 5000 Kč v papírové hodnotě !

Přesto, počínání vládního komunikátora má smysl – v odvádění pozornosti. Ve stínu foltýnovského hromosvodu může premiér vysílat následující signální blesk:
„(Potraviny) v České republice zlevňují.“
(Petr Fiala, 22.8.2024)

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.