JISTOTA HROZBY

„Seventy-nine years ago today, an atomic bomb deprived people said to number well more than 100,000 of their precious lives. It reduced the city to ashes and mercilessly deprived people of their dreams and bright futures. Even those who escaped death suffered hardships beyond description. As prime minister, I reverently express my sincere condolences to the souls who were victims of the atomic bomb here…“
(Fumio Kishida, 6.8.2024, Hiroshima)

Japonský premiér uctil památku obětí hirošimské (a nagasašské) nukleární katastrofy projevem na místě tragédie. Tipněme si, kolikrát během projevu zaznělo jméno útočícího – US. „US“ zaznělo, ale v sousloví „R-US-ia’s nuclear threat“.

Čeká nás uctění památky obětí vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Tipněme si, kolikrát v projevech pomazaných hlav zazní jméno útočících – vojsk Varšavské smlouvy. Na co sázet nemusíme, je jistota, že zazní „Rusko“ a „ruská hrozba“.

Blíží se čas, kdy si naše tajemství o vojscích Varšavské smlouvy vezmeme do hrobu. Až se tak stane, nebude tu nikdo než čert, Rusko a ďábel.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.