BOJ O DEMOKRACII

Bojujeme o demokracii. Všechny prostředky boje jsou povolené. Demokracie je nám drahá, takže pusťme se do třídního boje. Začněme tím, že si označíme třídy.

My jsme třída demokratů. Nemusíme se nijak explicitně označovat, neboť se navzájem poznáme podle čichu. Demokracie z nás sálá jako pára z hnoje, takže i po větru poznáme své spřízněnce na několik metrů. Mimo to se sdružujeme v nejrůznějších spolcích, veřejně prospěšných organizacích a nadacích. Cíl máme společný – ideově se sjednotit a zachránit demokracii.

Pak je tu třída nedemokratů. Nedemokraté se umějí schovávat za demokratická hesla, ale nemyslejí to úpřimně. Jakmile se jim naskytne příležitost, tak demokracii pošlapou. Naším hlavním úkolem je tohoto třídního nepřítele identifikovat a popohnat do houfu. Nesmějí se nám volně pohybovat po prostranství. Máme metodu, jak nedemokraty označit, aby nám již nevyklouzli.

Nedemokraté jsou povinni nosit na oblečení našitou fialovou hvězdu. Až bude třídní nepřítel kompletně označen, voláním a gestikulacemi jej seženeme do vyhrazených prostor. Nejvhodnější jsou opuštěné kravíny a vepříny. Kolem kravínů a vepřínů vyhloubíme příkop široký tak, aby ho nedemokrat nemohl přeskočit.

Demokracie je křehká. Nikdo nám ji nevezme.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.