BAJKA O SVINÍCH

Ráno přišla na zastávku autobusu svině. Za chvíli přišla další svině, pak třetí svině, přišla čtvrtá svině, až byl na zastávce hlouček sviní. Když přijela svině s autobusem, dav sviní se nahrnul ke svini do autobusu a všechny svině odjely do práce.

Shodou okolností všechny svině pracovaly ve vepřínu. Vepři přivítali svině veselým chrochtáním. I přes příkopy, kterými odtékla kejda, vepři poznali svoje svině. Nebýt příkopů, vepři by se sviním přátelsky otřeli o nohy. Až na jednoho vepře.

Vepř Ota se choval odtažitě. Nezdálo se, že by svině viděl rád. Vztekle chrochtal a nebylo mu příjemné, že mu svině sypou žrádlo a vykydávají hnůj. Plánoval vzpouru. Obcházel vepře a přesvědčoval je, že bez sviní by jim bylo líp. V hlavě nosil plán, jak se sviněmi zatočí.

Plán vepře Oty spočíval v prohlubování příkopů, aby k nim svině nemohly.

Následující den ráno přišla na zastávku autobusu svině. Za chvíli přišla další svině, pak třetí svině, přišla čtvrtá svině, až byl na zastávce hlouček sviní. Když přijela svině s autobusem, dav sviní se opět nahrnul ke svini do autobusu a všechny svině odjely do vepřínu.

Jaké bylo překvapení sviní, když zjistily, že mají v kotcích o jednoho vepře méně. Dotyčný vepř si zlomil nohu při hloubení příkopu a byl odvezen na jatka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.