DO ÚTOKU

Víme, že průměrný věk vojáků armády, která prohrává, je 40 let. Můžeme si zaspekulovat, jaký je průměrný věk vojáků armády, která vyhrává. Je nižší než 40 let ? Je vyšší než 40 let ? Nebo na průměrném věku nezáleží ?

Voják vyššího věku má zkušenosti a ví, kdy se rozeběhnout proti nepříteli, aby mu skočil na krk dřív, než nepřítel nabije. Staršímu vojákovi ovšem může na posledních stech metrech dojít dech a nedá je pod deset vteřin. Zato mladší voják dá stovku pod deset s přehledem, ale zase neví, kdy vyrazit na zteč. Ideální je tedy kombinace mladické zdatnosti a pokročilé zkušenosti; starší voják by měl vyrazit společně s mladším vojákem a na posledních sto metrů mu předat štafetu. Vychází nám ideální průměrný věk vojáků armády na 35 let, když zkušenému vojákovi je 50 let a zdatnému vojákovi je 20 let. Armáda, jejíž průměrný věk je 40 let, nejspíš nevyhraje.

My ovšem chceme vyhrát. K vojenským dinosaurům musíme rekrutovat mladé sprintaře. Sprintovat umějí například Piráti, sprintují do zapomnění tak rychle, že nám průvan zvedá klobouky. Naštěstí se nebudou bránit obléct si maskáčové tretry, neboť patří mezi ty, kteří tvrdí, že nad Ruskem musíme vyhrát.

Ze stejné líhně jsou i zkušení Modroptáci, ti umějí nasliněným prstem vyčíhnout okamžik útoku. Bubeníci z TOP09 by mohli rytmizovat útok údery na hlavně rozbitých tanků, takzvaně hlavou o hlaveň. Stanaři umějí podfuky, tak by mohli nepřítele podfouknout voláním urá, až budou útočníci již deset metrů ze zákopu. A Lidovci jim z pozice polního imáma dají požehnání.

Držme si palce, ať Rusko porazíme už zítra.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.