OBKLÍČENÍ

V německé armádě bojovalo na přelomu let 1944-45 více než milión mužů. K porážce Sovětského svazu to nestačilo. Mobilizujeme-li nyní stejné množství vojáků, k porážce Ruska to zřejmě stačit nebude (protože jsme se ještě nenaučili, jak s miliónovou armádou porazit nepřítele). V Evropské unii je mobilizovatelných přibližně 100 miliónů mužů.

Otázka ze všechny prachy zní: Bude k porážce Ruska nutné mobilizovat všech 100 miliónů mužů ?

Bude-li mít Rusko k dispozici dvoumiliónovou armádu, pak každého ruského vojáka obklíčí 50 eurounijních vojáků. To připomíná situaci na buněčné úrovni, kdy je cizí bakterie v těle oblíčena bakteriofágy a zničena. Každý z nás může společně s dalšímmi 49 muži obklíčit jednoho ruského vojáka a naložit s ním podle eurounijního práva. To jest, když ho obklíčíme na Dálném východu, sebereme mu ušanku a zem, která patří nám.

Z taktického hlediska bude vhodnější mobilizovat všech 100 miliónů mužů.

Zvláštností eurounijního muže totiž je, že se mu nechce bojovat a obkličovat. Dáme-li jednomu z nich možnost neobkličovat, spustíme lavinu dalších, kteří nebudou chtít obkličovat. Proto je z psychologického hlediska vhodnější neudělovat výjimky. Mohli bychom se pak dostat do situace, kdy jednoho ruského vojáka bude obkličovat jen 30 eurounijních vojáků a to by mohl být problém. To by nemuselo stačit k porážce Ruska.

Učme se techniky obkličování a těšme se na své spoluobkličovatele.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: OBKLÍČENÍ

  1. I’m extremely inspired together with your writing abilities and
    also with the layout for your blog. Is this a paid theme or did you modify it your self?

    Either way keep up the excellent quality writing, it’s uncommon to peer
    a nice weblog like this one today..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.