CASUS BELLI

Casus belli 1. světové války byl sarajevský atentát na rakouského následníka trůnu. Rakousko(-Uhersko) se stalo jednou z válčících stran. Casus belli 2. světové války bylo gliwické přepadení německé vysílačky. Německo se stalo jednou z válčících stran. Casus belli 3. světové války bude…a dotčená země se stane jednou z válčících stran.

Jelikož válčící stranou bude nepochybně Rusko a Ukrajina, casus belli 3. světové války bude útok na ukrajinský zájem nebo útok na ruský zájem. Útok na ukrajinský zájem provede Rusko, nebo Ukrajina či jiná třetí strana pod falešnou rusou vlajkou. Stejně tak útok na ruský zájem provede Ukrajina, nebo Rusko či jiná třetí strana pod falešnou ukrajinskou vlajkou. Existuje tedy šest různých možností, jak nastartovat 3. světovou válku.

Ať se stane kterákoli z šesti možností, budeme zaplaveni jedním jediným výkladem: casus belli 3. světové války byl ruský útok na ukrajinský zájem. Přesněji, severoantlantický svět bude zaplaven tímto jedním jediným výkladem. Ostatních pět možností bude mediálně potlačeno. Přehledně si je uveďme.

1. Útok na ukrajinský zájem provede Ukrajina pod falešnou ruskou vlajkou.
2. Útok na ukrajinský zájem provede jiná třetí strana pod falešnou ruskou vlajkou.
3. Útok na ruský zájem provede Ukrajina.
4. Útok na ruský zájem provede Rusko pod falešnou ukrajinskou vlajkou.
5. Útok na ruský zájem provede jiná třetí strana pod falešnou ukrajinskou vlajkou.

Realita je natolik plastická, že v porovnání s ní bude oficiální výklad plochý jako hruď ženy z Toga. My, kteří máme smysl pro realitu, budeme se vzrušením očekávat, která možnost bude tou naší skutečnou branou do pekla.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.