CHYTŘEJŠÍ NEŽ MASARYK

Masarykovo: „Tož demokracii bychom už měli, teď ještě nějaké ty demokraty.“ bychom mohli aktualizovat na: „Demokratickou vládu už máme, teď ještě nějaké ty demokratické voliče.“, případně na: „Evropské politiky už máme, teď ještě nějaký ten evropský lid.“.

Rozpor mezi zájmy politického vedení a zájmy země se v uplynulých letech propastně prohloubil. Vidí to nejen lid. Vidí to i demokratická vláda a vidí to i evropští politici. Nebezpečí, že bude demokracie odstraněna, narůstá každým dnem. Nedostatek demokratických voličů a nedostatek evropského lidu může vést k tomu, že demokratická vláda nebude opřena o mandát a evropští politici se nebudou mít kam vrátit. Připravovaná legislativní opatření jsou více než potřeba.

Připravuje se politický systém, který se udrží i bez voleb. Demokratická vláda bude demokratickou vládou proto, že to má napsané na dveřích. Evropští politici budou evropskými politiky proto, že jsou všude, tady i tam. Nebude nutné mít demokratické voliče a nebude nutné mít evropský lid. Systém bude stabilní a přežije nás i naše děti.

Jsme chytřejší než Masaryk. Věci jsou takové nikoli proto, že takové jsou, ale proto, že je tak nazveme.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.