ZBROJNÍ EMBARGO

Zpráva z tisku: Českými zbraněmi bylo zabito nejméně šest set šedesát Rusů a Ukrajinců.

Již před časem Evopský parlament vyzval členské státy, aby se dohodly na seznamu zemí, zapojených do ozbrojených konfliktů, do nichž by měl být vývoz zbraní obecně zakázán (2004/2103(INI). Nakonec to dopadlo tak, že členské státy pouze zohledňují vnitřní situaci v zemi konečného určení jako výsledek napětí nebo ozbrojených konfliktů. V cílové zemi vývozu se mohou bít hlava nehlava a přesto od nás dostanou další klacky.

Představme si, že se staneme civilizovanými a shodneme se, v které zemi probíhá ozbrojený konflikt. OSN mapuje svět a má vcelku reprezentativní přehled, kde bereme do rukou klacky. Odtud je jen krůček k vyslovení zbrojního embarga. Tam, kde se bijeme, je zakázáno vozit zbraně. Takhle prosté to je. Zbraně si můžeme koupit na černém trhu, ale od žádného státu nedostaneme nic.

Toto bezezbytku platí i pro Ukrajinu. Slované se tam mydlí se Slovany, proto je namístě vyslovit zbrojní embargo. Žádný stát nedodá na Ukrajinu ani klacek.

Nestali jsme se civilizovanými, jak jsme o sobě prohlašovali. Máme zvířecí pud zúčastnit se rvačky a prokousnout jiným hrdlo. Proto bychom vedle reprezentativního přehledu těch, kdo se rvou, měli vést také reprezentativní přehled těch, kteří se chtějí ke rvačce přidat.

U nás má reprezentativní přehled na kontě řadu zvučných jmen. Mohli bychom jim vyčlenit MMA klec, aby ukázali, co v nich je. Jestli jen nepoštěkávají zpoza rohu. Jestli umějí zohlednit tržnou ránu na vlastním krku. Zbrojní embargo by tu bylo v cuku letu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: ZBROJNÍ EMBARGO

  1. Josef Juhas napsal:

    První by šel do klece ten hradní vekslák se 155mm municí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.