ČERNÁ ÚSPORÁM

Hnutí Duhové děti Země vyjádřilo rozhodný nesouhlas s jednostranností programu Zelená úsporám. Hnutí požaduje zavést také programy Červená úsporám, Oranžová úsporám, Žlutá úsporám, Modrá úsporám a Fialová úsporám.

Rozhodný protest proti jednobarevnosti úspor má konkrétní obrysy. Například program Červená úsporám navrhuje postupné omezování červených krvinek až do roku 2050, kdy by mělo být dosaženo nulové hodnoty červených krvinek. Program Oranžová úsporám zase počítá se snižováním dovozu pomerančů a s pálením levných čínských oranžových triček. Zásadní je program Žlutá úsporám, který by měl do roku 2050 snížit výskyt slunce na obloze na nulu. Spor se prozatím vede o zaměření programů Modrá úsporám a Fialová úsporám, neboť záměr, který se nabízí, musí nejprve posoudit Ústavní soud, zda se nejedná o omezování politické soutěže.

Jelikož je náš život mnohotvárný a různobarevný, nemůžeme preferovat jedinou zelenou barvu. S tímto závěrem vyslovil předběžný souhlas i prezident republiky, řka, že zelené už bylo dost. Chceme pestrobarevný život a pestrobarevné úspory. Bude-li to jen trochu možné, všechno postupně omezíme až na nulu v roce 2050. A to zvesela, pestrobarevně.

Komu by se to nelíbilo, na toho bezodkladně aplikujeme program Černá úsporám.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.