VEDLEJŚÍ KOLEJ

Nám všem, co máme alespoň trochu šachové myšlení, nedává spát jedna otázka: Co bude, až ukrajinský konflikt skončí ?

„И Запад, и сами украинцы будут сопоставлять уцелевшую зажиточную Западную Украину в составе ЕС и разрушенную, отошедшую к России, Украину Восточную. Сопротивление назовут всенародным, гибель людей на фронте геноцидом, эмиграцию этническими чистками.“
(Rostislav Iščenko, 21.9.2022)

Někdo z nás přemýšlí až teď, nědo přemýšlí už několik let. Cítíme, že fanatická vyjádření na podporu Ukrajiny jsou čím dál tím více mimo mísu. Není to dobře rozehraná hra. Dnešní tah střelcem se za pár tahů zle vymstí. S tím je spojená ovšem jiná důležitá věc.

Nechceme tu jednou mít armádu frustrovaných někdejších fanatiků. Byli by obrovským bezpečnostním rizikem. V zoufalé situaci by dělali zoufalé věci. Vyzývali by k všelidovému odporu, smrt lidí na frontě by nazývali genocidou a vystěhovalectví etnickou čistkou. Musíme jim připravit důstojnou vedlejší kolej.

Není vhodné po vzoru domovů důchodců budovat domovy poražených. Vhodnější je vyčlenit jim vedlejší kolej, na ni umístit moderní lokomotivy s luxusně vybavenými vagóny a nechat je popojíždět sem a tam. Dodat jim pocit důležitosti, ale nepouštět je na hlavní trať.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.