DIGITALIZACE

Sněmovna schválila zavedení eDokladů a od ledna příštího roku si můžeme stáhnout aplikaci do mobilu a v ní si občanku aktivovat přes Portál občana. Vicepremiér pro digitalizaci k tomu říká:
„Jsem velmi rád, že dnes Sněmovnou prošlo zavedení eDokladů do mobilu. Každý se již od ledna bude moci rozhodnout, zda bude nadále využívat plastovou kartičku, nebo si občanku aktivuje v mobilu. Bude to velmi jednoduché – stáhnete si aplikaci, zaregistrujete se a používáte. A kdybyste mobil ztratili, můžete eDoklady na dálku vypnout a odpadá obíhání úřadů kvůli vystavení nového průkazu.” (Ivan Bartoš, 29.11.2023)

Rozšiřuje se nám svoboda volby, tudíž je to demokratické. Pokračujme v rozšiřování svobody volby. Podaří-li se nám digitalizovat pozici vicepremiéra pro digitalizaci, budeme se moci rozhodnout, zda chceme analogového vicepremiéra, či digitálního vicepremiéra. Bude to velmi jednoduché – stáhneme si aplikaci, zaregistrujeme se a používáme.

Nebojme se a postupme dále. Digitalizujme vládu České republiky. Nejenže se budeme moci rozhodnout, zda chceme analogovou vládu ve Strakově akademii, či digitální vládu na českém cloudu. Kdybychom cloud ztratili, jednoduše digitální vládu na dálku vypneme a odpadne nám obíhání náměstí kvůli nějakým demonstracím.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: DIGITALIZACE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.