ARCHÍVY ESG

Existuje Aliance pro bezemisní budoucnost: „Jsme otevřené uskupení firem působících na českém trhu, které chce pomáhat státu, byznysu i celé společnosti snižovat emise a dosáhnout uhlíkové neutrality do roku 2050.“ Máme-li Alianci pro bezemisní budoucnost brát vážně, musíme brát vážně taky Alianci pro bezkrevní pokrevnost a Alianci pro placatost koule.

S plnou vážností založme Alianci pro bezziskovou podnikavost, Alianci pro bezpohlavní sexualitu, Alianci pro neživotnou živočišnost a Alianci pro budoucí minulost. Jakmile totiž přestaneme emitovat, jsme na tom stejně, jako když přestaneme tvořit zisk, přestaneme kopulovat, přestaneme žít, nebo přestaneme mít budoucnost. Dokud emitujeme, žijeme.

Partnery Aliance pro bezemisní budoucnost jsou mj. Komerční banka a Moneta Money Bank. Banky se rozhodly nefungovat jako banky pro nás, kteří chceme budovat emisní budoucnost, tj. neposkytnou nám ani vindru, pokud nepředložíme certifikát ESG (Environmental, Social, Governance). Abychom získali certifikát ESG, musíme být společensky odpovědní a ekologicky udržitelní. My ovšem chceme tvořit zisk, chceme kopulovat, chceme žít a chceme mít budoucnost, což je v příkrém rozporu s ESG. Zapomeňme na certifikát ESG a zapomeňme na úvěr od banky. Emitujme si výhradně za své.

Banky nechápou, že si připravují vlastní konec. My emitenti je jednou přestaneme potřebovat. Vrátíme se ke směnnému obchodu. Při tom si vytvoříme zisk, možná si i zakopulujeme, rozhodně však budeme žít podle svých představ a společně se proskotačíme do budoucnosti.

Z bank se stanou archívy certifikátů ESG.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.