ČESKÁ PRŮMYSLOVÁ VELMOC

Česká republika je průmyslová velmoc. Dokazuje to mnoha způsoby.

Česká republika vyrábí své vlastní chemické, strojírenské, automobilové, elektrotechnické, potravinářské, hutnické, energetické, textilní, stavební a sklářské výrobky. Namátkou, bez nároku na úplnost:
Česká republika vyrábí české pohonné hmoty, vyrábí české léky, česká hnojiva, český papír a české kyseliny, zásady i soli, české plasty i českou gumu.
Česká republika vyrábí české lodě, česká letadla, české obráběcí stoje, vyrábí české jaderné reaktory, české hutnické a důlní stroje a české lokomotivy.
Česká republika vyrábí české osobní a nákladní vozy, české traktory, vyrábí české autobusy, tramvaje a trolejbusy, české motorky a české vlaky nad zem i pod zem.
Česká republika vyrábí českou vysokonapěťovou i nízkonapěťovou instalaci, vyrábí české elektromotory, české počítače, české čipy a české mobilní telefony.
Česká republika pěstuje české obilí, české brambory, česká jablka, české okurky, českou cibuli, české melouny a české banány a pomeranče.

A tak dále, Česká republika vyrábí, na co si jen vzpomeneme. Česká republika nevyrábí jen to, co nechce vyrábět. To, co Česká republika potřebuje, si sama vyrobí, nepotřebuje nic dovážet. Stav a výkonnost průmyslu České republiky nám závidí celý svět.

Je úžasné, kam jsme my Češi dokázali průmysl pozdvihnout za třicet čtyři let.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.