TŘI FORMY KONOPÍ

Jak nám pomalu dochází, že nám pomalu dochází zemní plyn, více se zajímáme, co nám vlastně pomalu dochází. Zajímáme se o kvalitu zemního plynu. Známe-li kvalitu zemního plynu, víme, čím zemní plyn nahradit. Víme, že nám pomalu dochází především metan.

Zemní plyn se skládá především z metanu, etanu, propanu a butanu. S vyšším procentuálním zastoupením metanu se zvyšuje výhřevnost zemního plynu. Na zemním plynu s vyšším obsahem metanu si vejce usmažíme rychleji. Zemní plyn obsahuje 80 až 99% metanu podle země původu.

Kvalita zemního plynu a tím pádem i obsah metanu se posuzuje podle vyhlášky MPO č. 108/2011 Sb. (§ 10, odst. 5). Vyhláška stanovuje, že si vejce máme smažit na zemním plynu s alespoň 85% metanu. Vejce si nemůžeme usmažit na holandském zemním plynu (81%), jakžtakž to zvládneme na norském zemním plynu (86%) a bezpečně si zasmažíme na ruském zemním plynu (92%).

Nemáme-li k dispozici zemní plyn s požadovanou výhřevností, smažit můžeme na penězích, čímž jim vtiskneme alespoň nějakou hodnotu. Výhřevnost bankovek, vyrobených z buničiny, obsahující vlákna bavlny, případně lnu a konopí, nám zajistí chutnou večeři. Spotřeba bankovek je pochopitelně vyšší, proto bychom měli zvážit občasný půst. V každém případě si odložme bezpečnostní zásobu bankovek, kterou ve finále využijeme dvojím způsobem.

Za bezpečnostní zásobu bankovek si kupme konopí. S druhou formou konopí, kterou vyhulíme, si zasmažíme jako nikdy a bude nám putna, že nám něco pomalu dochází.

Pak je tu ještě třetí forma konopí…

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.