DEHONESTACE

Rozmohl se nám tady takový nešvar. Dospělí velice často používají sprostá slovíčka. Zejména pak jedno slovo. Je to slovíčko… dehonestace !

Slovíčko „dezinformace“ už není v kurzu. Už jsme pochopili, že dezinformaci nelze definovat a tudíž se vůči dezinformaci nelze vymezovat a zejména nás nelze za dezinformaci popotahovat a odsuzovat ke kárným trestům. Slovíčko „dezinformace“ už ztratilo svůj revoluční náboj. Prapor dezinformace na žerdi zplihnul, ať se ním na barikádě mává sebevíc. Nadešel čas zvednout jiný prapor.

Bojovníci za čistotu ducha se zlobí, když si z nich utahujeme. Neumějí oplácet stejnou mincí, neumějí se nám inteligentně vysmát a pobavit publikum. Každý vtip na svoji adresu nesou těžce, přetěžce. Berou se smrtelně vážně a chtějí po nás, abychom je brali taky smrtelně vážně. To je ovšem to poslední, co by nás napadlo. Takže nás musejí popotahovat a odsuzovat ke kárným trestům za – dehonestaci.

Příprava definice „dehonestace“ jako trestného činu je v plném proudu. V ministerských kancelářích se scházejí na slovo vzatí odborníci, v tomto případě na slovo „dehonestace“ vzatí odborníci. Mudrují nad co nejvěrnějším vymezením pojmu, aby bylo zřejmé, co je dehonestace a co už je honestace. Odpichují se například od vymezení pojmu „debilita“, ke kterému spolehlivě našli právně nezpochybnitelný obsah pojmu „bilita“. Vše, co není bilita, je pak debilita. Typickým příkladem v souvislosti s vládou je místo „mise“ používat „demisi“. Analogickým postupem nalézají právně nezpochybnitelný obsah pojmu „honestace“. Co nebude honestací, bude pak trestně postižitelnou dehonestací. S tím nebude u soudu problém.

Vedoucí týmu je na slovo dehonestace vzatý odborník, není to žádný „bil“. Navrhnul, aby se tým odpíchnul od reality. Tento dobrý muž doslova řekl: „Dělají si z nás prdel. To je realita. Abychom se jim dostali na kobylku, musíme demaskovat jejich vlastní zbraň. Analyzujme vztah prdel-deprdel. Ať soudci vidí, že to není žádná deprdel.“

Nový trend potvrzují slova státního zástupce: „Ať si každý mele, co chce, ale nikdo se nám nebude smát do ksichtu.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.