JEŠTĚ VĚTŠÍ

Motto: „Нужно немедленно сейчас очистить окончательно, железной метлой вымести не только всю эту сволочь…Нужно вычистить армию буквально до самых последних щелочек, армия должна быть чистая, армия должна быть здоровая.“
(J.V.Stalin, 2.6.1937)

Ať už si myslíme o původci sabotáže Kerčského mostu cokoli, důsledek jeho akce je viditelný a nepopíratelný. Zda tento výsledek onen původce očekával, nebo je jím naopak zaskočen, nám jednou možná řekne sám. Spolu s ním nyní sledujeme a budeme sledovat to, co se generál „Armagedon“ naučil v Tádžikistánu, v Čečně a v Sýrii. Současně s tím přichází velmi znepokojivá otázka.

V letech 1936 až 1938 provedl Stalin rozsáhlou čistku v Rudé armádě, která si vyžádala život 3 z 5 maršálů SSSR, 12 z 15 velitelů armád, 17 z 20 armádních generálů; v letech 1937-1938 bylo zatčeno na 500 vyšších velitelů v hodnosti od velitele brigády po maršála, 412 z nich bylo popraveno a 29 zemřelo při vyšetřování. Další čistku Stalin provedl dokonce i po zahájení operace Barbarossa, přičemž pro srovnání: během Velké vlastenecké války ztratila Rudá armáda „jen“ 180 generálů. I přesto to Stalin dotáhnul až ke vztyčení vlajky na Reichstagu. S tím přichází velmi znepokojivá otázka.

Má ruská armáda sílu vztyčit vlaku na reichstagu, ať už je tento symbol kdekoli ?

Dostáváme spoustu informací v mediální rovině. Tyto informace jsou šité pro mediální použití. Chybějí nám informace ve vojenské rovině (což je pochopitelné a správné). Tyto informace nejsou šité, ty jsou určené pro realizaci. Můžeme si jen držet palce, že někdo nemá v úmyslu zahájit operaci Barbarossa 2, neboť by se historie mohla zatraceně věrně opakovat.

Даже больше отечественная война.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.