KONEC ENTOMOLOGŮ

Po farmářích zvedli svůj hlas také entomologové. Entomologové milují napichování hmyzu na špendlíky a jejich entomologické seřazování do prosklených vitrínek, ale abychom hmyz prostě a jednoduše žrali, to je zvedlo ze židle od špendlíků a vitrínek. Jasně řekli: Ne !

Ač to zní neuvěřitelně, entomologové se obávají, že pouliční hladové bandy vezmou útokem muzejní sbírky, rozbijí skla a požerou vše, co se jim dostane pod ruku. S frustrující vidinou takové apokalypsy se rozhodli vstoupit do legislativního procesu a prosadit zákon na ochranu hmyzu. Zdařile jim při tom sekundují helmintologové s ochranou červů. Návrh zákona tedy bude zakazovat pojídání hmyzu a červů. Lovení hmyzu a červů bude povoleno výhradně za účelem vpichování do prosklených vitrínek.

Chovatelé potemníků samozřejmě nejsou rádi. Jejich business plán jim pravděpodobně nevyjde. Musejí hledat náhradu. Zveřejnili proto výzvu evropskému obyvatelstvu, kterého se táží, co by rádo vidělo na svých talířích. Odpověď byla promptní.

Francouzi by rádi šneky. Němci by rádi wurst. Italové by rádi pizzu. Rakušané by rádi řízek. Maďaři by rádi guláš. Poláci by rádi bigos. A Češi by rádi knedlo vepřo zelo. Vrchní gastronomové v Bruselu mají zamotanou hlavu. Aby nás navykli na brouky a červy, měli se co otáčet (při vyplivování do květináčů za zády), a teď jejich představa krásného nového světa dostává další trhlinu. Jídelníčky evropských kuchyní již jsou vytištěny (potemník po francouzsku, potemník po italsku, potemník po rakousku, atd.), přičemž veškerá ideová práce s populací přijde vniveč.

Vrchní kuchař máchnul rukou, že to tedy ne, a navrhnul jednoduchou úpravu menu. V příslušných jazycích bude dotištěna věta: „Žer a nekušuj !“

Entomologové, jakož i helmintologové nejsou v krásném novém světě potřeba.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.